ReMida - Center for kreativt genbrug

Dette er stedet, hvor paprør og gardinstænger bliver en del af en rumraket. Hvor stumper af tagrender kan blive brugt til konstruktionslege. Hvor papkrus kan blive en del af teaterdukker. Hvor nye ideer fødes.

ReMida er et nonprofit opsamlingssted, hvor vi samler og videredistribuerer overskudsmaterialer og fejlprodukter til dagplejere, børnehaver og skoler. Materialerne fra ReMida er en udfordring til børn og voksne i at omskabe tilsyneladende værdiløse ting til smukke og fantasifulde udtryk, der kan støtte læreprocesser, kreativitet og fantasi.  

Kreativitet, genbrug og medansvar i det pædagogiske arbejde

Traditionelt legetøj og undervisningsmaterialer disciplinerer ofte børns tankegang i stedet for at udfordre læringen, kreativiteten, fantasien og æstetikken. Det er vores påstand, at hvis materialerne sorteres, kan de med fornuft indgå i det pædagogiske arbejde.

Derved får man samtidig mulighed for at påvirke den eksisterende køb- og smid-væk-kultur. Og fremme en kultur, der udnytter og overvejer muligheder i kasserede materialer og tager medansvar for miljø og kultur. 

Værdiløst materiale får nyt liv

Der er i dagens samfund et stort spild af ressourcer, når varer produceres, transporteres osv. Disse spildprodukter i form af fejlprodukter, overflødig emballage etc. sendes i dag oftest til forbrænding. 

Formålet med at indsamle dette til ReMida-centret er at støtte indsatsen for at værdiløst materiale, genbrugs- og overskudsmaterialer bliver en ressource, der kan genanvendes på nye måder. 

Firmaer, der donerer deres overskudsproduktioner bidrager dermed med et socialt og økologisk perspektiv.

Bagom vores navn

ReMida er opkaldt efter kong Midas, fordi alt, hvad han rørte ved, blev til guld.